ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon

Chiptuning

Teljesítménynövelés, optimalizálás (fogyasztáscsökkentés), EGR, DPF, FAP, részecskeszűrő hibák feltárása, javása szoftveresen.

Mi az a Tuningbox és hogyan működik? Miért jobb megoldás a motorvezérlés közvetlen átprogramozása, mint a vezérlőjelek gondolkodás nélküli manipulálása?

Chiptuning célja a motor vezérlésének szoftveres módosítása mely eredményeként növekszik a motor hatásfoka, vagyis nő a teljesítménye forgatónyomatéka és csökken az üzemanyag fogyasztása. Hogyan érhetjük el ezeket a célokat, milyen eszközök szükségesek?

A chiptuning egyedi és személyre szabott: az ügyféllel való egyeztetés után döntjük el, hogy hogyan lépjünk tovább. A lehetséges célok: fogyasztáscsökkentés, károsanyag-kibocsátás csökkentése, a működés optimalizálása, a hidegindítás javítása, vagy persze a teljesítménynövelés.

Sok gondot okoz az eltömődött részecskeszűrő. A nagyvárosi forgalomban a vezérlés nem tudja végrehajtani a tisztítási ciklust, így a helyzet egyre rosszabb lesz. Van megoldás!

Sok olyan ügyfél érkezik hozzánk, aki elégedetlen a máshol "olcsóért" készíttetett chiptuninggal. Kellemetlen mások után dolgozni, mások hibáját helyrehozni.

A vezérlőegység közvetlen programozásával megoldható a kulcscsere, az új kulcs használatba vétele. Másik gyakori feladat a végsebesség-tiltás kiiktatása.

Ez EGR-hiba elhárítására nem megoldás a hibakód törlése, "kiütése". A hiba okát kell megkeresni és a hibát elhárítani. Az EGR teljes kikapcsolása inkább öregebb autóknál szokásos. Fiatal autóknál tisztítással, javítással orvosolható a gond.

A második lambdaszonda nem a motor szabályzásáért felel, hanem a katalizátor működését ellenőrzi. Mikor szükséges a kikapcsolása?

A vezérlőegység tárolja az észlelt hibákat. Vállaljuk a hibakódok kiolvasását és elemzését, és ha lehetséges, az okok megszűntetését.

A ProTechnicnél vállaljik a DSG váltó átprogramozását: rajtprogram, emelt fordulatszámú váltások, stb. Tuningolt autónál a nyomatékhatárolást is meg kell emelni.


Chiptuning: Javítás, programozás


Chiptuning vagy Tuningbox


Chiptuning vagy Optimalizálás? Hogyan válasszak?


A chiptuningról általában


Eco, Optimum és Maxpower


DPF és FAP, azaz részecskeszűrő


Chiptuning asztalon autó nélkül???


Immo és speed limit kódolás


EGR-kikapcsolás


2. Lambdaszonda-kikapcsolás


Hibakódok kiprogramozása


DSG váltó programozás javítás