ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

chiptuning és intercooler módosítás

(2013. Júnuis 04.)

Kérdés:

Szia ProTechnic! Kérdésem: ha egy gyárilag turbós autó kap egy intercoolert (vagy nagyobbat, mint ami van), akkor az elektronika tudja ezt követni, vagy kell/ajánlott a chiptuning? Bár gondolom az egyedi cooler legyártása és beépítése mellett már eltörpül a chiptuning költsége. Vagy rosszul gondolom? Vállaltok intercooler beszerelést, csövezést? A coolert nekem kell beszerezni (megmondjátok, mekkora fér el), vagy tudtok szerezni használt intercoolert? Ha a csőcsonkok nem jól állnak, akkor át tudjátok fordítani? Az átalakítást az Aluhegesztés menüpont miatt kérdezem, gondolom vágjátok az ilyesmit... Egyébként Seat Leon 1.8-asom van, 20-szelepes, ez a Leon Cupra 165kW (224PS) változata már. Az autót utcára szeretném használni, rendszámos-forgalmis, jelenleg mindene gyári.

Válasz:

Szia Kérdező

Szóval a vezérlő elektronika kezelni tudja a nagyobb intercooler-t vagyis csak ezért nem érdemes chiptuning-ot készíteni.
Amiért mégis érdemes az a rugalmasság javítása illetve visszaállítása. (Nagyobb coolert lassabban tölt fel ugyanaz a turbó, mint kisebb cooler esetén, így nagyobb lesz a turbólyuk..)
És ha már nagyobb a cooler miért is ne legyen erősebb az autó :-)

Természetesen meg tudjuk oldani az egyedi intercooler-től a chiptuning-ig.
Seat Leon Cupra jó chiptuning alap, jó választás!

Üdv Péter
Protechnic Motorsport

Vissza a kérdésekhez