ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Toyota Lexus dpf kikapcsolás, chiptuning

(2015. Október 22.)

Kérdés:

Üdv,

olvastam, hogy tudjátok csippelni a Toyota 2.2d-4d vezérlőket. Volna egy pár autó amit meg kellene piszkálni, de messze vagytok és ezek az én ügyfeleim, csak a vezérlőket küldeném el nektek. Megy így is a dolog??

Üdv

Válasz:

Szia Andris,

Nem szeretnék sem beképzeltnek, sem mogorvának tűnni, és nincs technikai akadálya a dolognak, de nem akarok ezzel ilyen formában foglalkozni.

Szeretem a munkám és számomra fontos a személyes kapcsolat, mind a tulajdonossal, mind az autóval. És minőségi munkát csak úgy lehet végezni, ha le tudod ellenőrizni az autó állapotát. Ha tisztázni tudod a tulajdonos elvárásait, igényeit és le tudod egyeztetni, hogy az elképzelésből mi az ami megvalósítható, illetve vállalható.

A Toyota és Lexus Denso motorvezérlők chiptuning és DPF, koromszűrő kikapcsolásaik még nem elérhetőek bárki számára és hogy őszinte legyek remélem sokáig így is marad.
Elég komoly fejlesztési időt és összegeket kellett befektetnünk, hogy jó szoftvereket végleges megoldásokat tudjunk feltölteni a mi ügyfeleink számára.

Szóval nem vagyok híve az ilyen látatlanul chiptuningolunk és majd lesz ami lesz dolognak.

Az ügyfeleimet telefonon tájékoztatom, hogy ha rossz az autójuk állapota illetve vagy valamilyen rejtett hibája van, akkor én nem fogom megtuningolni csak azért mert elautózott idáig.

A rossz autót meg kell javítani, csak jó motorból lehet jobbat csinálni.

Sajnos nem mindenkit a szakmai sikerei motiválják, hanem csak is a pénz.

Beruháztam egy vizes teljesítménymérő padra, amin lehet a még be nem épített motort próbapadon bejáratni, behangolni, tesztelni és persze teljesítményt mérni (800 lóerő, 1250Nm). Másodpercenként 1000x vesz mintát 56 csatornából. Január vége felé remélem összeáll a 4 kerekes tengelycsonkon mérő fékpadunk,(első tengelyen 4500Nm, hátsó tengelyen 7000Nm) ami azt hiszem egyedülálló lesz a hazai piacon.

De ettől függetlenül remélem egyszer személyesen is összefutunk és megmérünk valami általad chippelt autót-motort !

Baráti üdvözlettel Csaba Péter
Protechnic Motorsport

Vissza a kérdésekhez