ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Mercedes C 320 CDI 4matic chiptuning

(2014. Júnuis 02.)

Kérdés:

Egy ismerősöm ajánlotta önöket, egyenlőre csak érdekességképpen kérdeznék. Egy fantasztikus állapotban lévő 2007-es évjáratú C 320 CDI 4matic gépkocsit teljesen gyári állapotban vásároltam 64.000 km-rel(ez az állapotából tisztán látható). 224le 510Nm 7G-tronic váltó. Akár kissé komolyabb beavatkozásokkal 300Le körülre lehetne e fokozni a jármű teljesítményét, ugy, hogy normál utcai használatra alkalmas legyen néhányszori oda-oda lépegetés mellett?:) Versenycél kizárva, tehát alapvetően megbízható autót szeretnék ami elfut még 100.000km-t. A beavatkozásokra akár szűk 1millió forintot is rászánnék ha szükséges...Ha feltenné a kérdést, hogy miért van erre szükségesem egy 545i-ből ültem át, amelyet már nem kívántam tovább tankolni, az erő viszont hiányzik.
Tisztelettel köszönöm előre is válaszát,
Ferenc

Válasz:

Üdv Ferenc

Szükség lenne a forgalmi másolatára az adatok pontosításához.

A tapasztalat a következő ez a teljesítmény elérhető, viszont a váltó nagyjából 620-650Nm körül elkezd hibakódokat és tiltásokat csinálni...

Van olyan motorkódú amelyből könnyedén kihozható 280 lóerő és kb 600 Nm forgatónyomaték, ha ez ép nem olyan, akkor is egy turbó módosítással csövezéssel és kipufogó módosítással elérhető ez a teljesítmény.

Én azt javaslom nézzük meg nem elegendő-e egy jól megírt program a vezetési élmény eléréséhez.

Ha nem elég természetesen tudunk javítani még rajta, de általában ez mindenki számára elegendő szokott lenni "élmény" szerint. Hacsak nem fogadásból kellenek a számok is hozzá, mert persze az más történet :-)

Üdv Péter

Vissza a kérdésekhez