ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Audi S2 chiptuning

(2013. Júnuis 30.)

Kérdés:

Sziasztok

Van egy 96-os S2 Audim, baromi jól megy szóval biztosan meg van már chippelve, de rengeteget fogyaszt normál használat mellett is. 20-22 liter... Csináltatok már ilyet?

Köszi
Gábor
Van valami ötletetek?

Válasz:

Szia Gábor

Ötlet van rengeteg... először azzal kezdeném, hogy megnézném az üzemanyag rendszert. Gyakori hiba, hogy úgynevezett "paraszt tuningot" csinált valaki.
Feltekerte a benzinnyomás szabályzót, kicserélte a befecskendező szelepeket, amivel nem is lenne akkora gond, ha a végén egy szélessávú lambda műszerrel bemérte volna a keveréket és hozzá hangolta volna a módosított körülményekhez a vezérlő egység tartalmát, de ez nagyon ritka és sok idő...

Gyakorlatilag azt csinálják a hazai tuning műhelyek, hogy asztalon az autó vizsgálata és mérése nélkül írnak programot a vezérlő egységbe... Amiből olyan jó szokott kisülni, mint a Tied.

Azt javaslom minél hamarabb foglalkozz a dologgal. A rengeteg elégetlen üzemanyag mossa az olajfilmet a henger faláról, amitől jobban kopik és az így lejutó benzin higítja a motorolajat amitől könnyebben lesz csapágyas a motorod, szóval ez nem játék!

Remélem kielégítő választ adtam.

Üdv Péter
Protechnic Motorsport Kft

Vissza a kérdésekhez