ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza: Referenciák

Opel Vectra C 1.9cdti chiptuning és sport gomb bekapcsolás

Végre beüzemeltük a görgős teljesítménymérő padunk.. Az első munka a lehető legjobb példa volt az optimalizálásra. Ráadásul az Opel rendelkezett egy utólag beépített sport gombbal, mely gyári állapotában csupán a gázpedál érzékenységét és a futómű keménységét hivatott módosítani, de akkor hogy jövünk mégis a képbe??!
A történet egyszerű... szeretnénk egy nyomógombra kapcsolható chiptuning beállítást 185 lóerő és 400-420Nm környékére, ami csak bekapcsolt sportgomb esetén érvényes.
Megcsináltam, aztán megmértük... Nagy élmény volt a tulaj számára is, hogy azonnal látta fix 2200-as fordulatszámnál ahogy aktiváltam a chiptuning szoftvert. A gázpedál padlón a leolvasott nyomaték 320Nm, sport gomb be és felcsúszik a nyomaték 430Nm-re, aztán újra ki, majd újra be... Jó poén :-)

A mérés után irány a forgalom... pár perc és tulaj mosolyogva jön vissza... Tényleg jó lett, csak... Csak??? Nagyon agresszív a gázpedál... mondja szomorúan, de ilyen volt előtte is, csak most jobban kijön.. Hát írtam rá még egy programot, melynél visszavettem a gyári harapós gázpedál érzékenységet egy finom kezelhetőbb és adagolhatóbbra... Így már tökéletes.

 
Opel Vectra C 1.9cdti chiptuning és sport gomb bekapcsolás, 1. kép - Opel Vectra C 1.9cdti chiptuning és sport gomb bekapcsolás
Opel Vectra C 1.9cdti chiptuning és sport gomb bekapcsolás
 
Opel Vectra C 1.9cdti chiptuning és sport gomb bekapcsolás, 2. kép - Opel Vectra C 1.9cdti chiptuning és sport gomb bekapcsolás, fékpadi teljesítmény méréssel
Opel Vectra C 1.9cdti chiptuning és sport gomb bekapcsolás, fékpadi teljesítmény méréssel
 
Vissza: Referenciák