ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza: Referenciák

Mazda 6 2.0 d chiptuning dpf eltávolítás

Egy szerelő hozta, hogy füstöl az autó és nem megy, de nem tud róla többet, mert állítólag most vették egy kereskedőtől, de ő nem tudja megjavítani, mert nincs a kocsiban hibakód!!!

Diagnosztikán valóban nem volt hibakód, és mivel régóta csinálom, így sejtettem mi a gond, szóval lehúztam a légtömegmérő csatlakozóját ami azonnal két hibát kellett volna eredményeznie.. légtömegmérő szakadást és beszívott levegő hőmérséklet szakadást... De ehelyett semmi sem változott...

Se sárga lámpa, se hibakód... Kiolvastam a szoftvert a kocsiból és összehasonlítottam egy eredeti szoftverrel... Klassz állapítottam meg, az összes hibatároló ki volt kapcsolva, és a vészprogrami limiter fel volt írva normál üzemmel megegyezőre...  Ez érdekes, akkor miért nem megy az autó???

Lefrissítettem a Mazdát egy gyári szoftverre és kiderült rossz a légtömegmérő... Kicseréltük és máris jól ment az autó, de a koromszűrőt kikapcsolással egyszerre az összes hibatárolót kikapcsolták és a tulaj megértette ennek a rossz megoldásnak a hátrányát és a vészprogrami limiter miért is van kitalálva..., így csináltam egy csak részecskeszűrő kikapcsolást és felhúztuk 145 lóerő és 385Nm a kis 110 lóerős autót.

Így már nem fájt annyira javítás és a légtömegmérő ára...

 
Mazda 6 2.0 d chiptuning dpf eltávolítás , 1. kép - Mazda 6 2.0 d chiptuning dpf eltávolítás
Mazda 6 2.0 d chiptuning dpf eltávolítás
 
Mazda 6 2.0 d chiptuning dpf eltávolítás , 2. kép - Mazda 6 2.0 d chiptuning dpf eltávolítás
Mazda 6 2.0 d chiptuning dpf eltávolítás
 
Vissza: Referenciák