ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

VW Passat CC 170Le DSG chiptuning

(2014. Április 22.)

Kérdés:

Tisztelt Csaba Péter!

Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz:

Passat cc 170le dsg váltó

Néha villog az izzitó jell, hiba szerint a turbó nem tud végállást néha kezelni ,mert tele van korommal ezért le kell venni a turbót és ki kell tisztítani. Ön szerint ez lehetséges? illetve mennyibe kereülne?
2 kérdés: gondolkodom chip tuningon,de azt hallottam, hogy a DSG váltót tönkre teszi,ebben is kérném szíves véleményét illetve ajánlatát.

Üdvözlettel:

Szövérfi Zsolt

Válasz:

Szia Zsolt

Ezen típusok koromszűrője szokta elkezdeni a kör beindítását, vagyis a kör a következő: EGR, DPF, légtömegmérő, turbó...

A koromtól meg tud szorulni a turbó változó geometriáját állító mechanika, de ugyan ez a korom képes az EGR szelep szorulását is okozni, melytől nem feltétlen EGR hibakódot fog beadni, hanem légtömegmérő hibakódot.

A legcélszerűbb először az egr szelepet mechanikusan megtisztítani, aztán a turbót a helyén megjáratni és leellenőrizni a végállásait...

Aztán egy menet közbeni kényszer regenerálással kitisztítani a részecskeszűrőt.

A DSG és alapvetően az automata váltónak van egy olyan vezérlő elektronikája, mely a motorvezérlőből és vagy ESP rendszerből kapja a sebesség és nyomaték adatokat. Amennyiben ez az elektronikán futó szoftver nyomaték korlátozása nincs növelve, addig az pontosan úgy használódik el és megy tönkre, mintha minden teljesen originál állapotú volna.

Szóval nem szabad elfeledkezni arról, hogy vannak dolgok, melyek elkopnak és elhasználódnak... A turbók, kuplungtárcsák és automata váltók, vezérmű szíjak, csapágyak, féktárcsák, fékbetétek és olajak.... Szóval gyakorlatilag minden :-)

Csak ennek nagyobb a javítási költsége, ezért ezzel nem számolnak általában az autó tulajdonosok. Pedig pontosan úgy kell hozzáállni, mint az üzemanyag költséghez, vagy a gumi kopáshoz, kötelező biztosításhoz...

Akar a fene fizetni, de ha használni akarja az ember az autóját, akkor ez viszont vele járó költségek.

Üdv Péter

Vissza a kérdésekhez