ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Toyota Rav4 2.2 d4d chiptuning, dpf eltávolítás

(2016. Május 08.)

Kérdés:

Sziasztok,
Van egy 2009-es Toyota Rav4 2.2 d4d autóm, amiben szívok a dpf szűrővel... már 3x szették le és takarították ki, de most már semmi változás... kb 2 óránként elkezd fehéren füstölni és ég a pofám a szomszédok és a többi ember előtt... Úgy olvastam, tudtok erre végleges-ideiglenes megoldást. Tudnál valami árajánlat félét és időpontot adni. És ha már ott van az autó kellene egy chiptuning és optimalizálás az értelmes határokon belül.

Várom válaszod! Ha hétvégéig nem reagálsz, hétfőn munkaidőben felhívlak!

Üdv Zoltán

Válasz:

Üdv Zoltán

Sajnos gyakori jelenség ez a fehér bosszantó füstölés... Amikor összeolvadnak a cellák a részecskeszűrőn belül, akkor keletkezik olyan rész ahol szűretlenül távozik a korom és ugyanezen a szimplán áteresztő részen fojtás és megfelelő hőmérséklet nélkül a dpf tisztításához befecskendezett (5.injektoron) bejutó gázolaj nem tud begyulladni és csak elfüstölög....

Ilyenkor valóban felesleges a mosogatás.

Nos valóban van ideiglenes megoldás ami lehet végleges is...

Ezt a hibás szűrőt mindenképp ki kellene cserélni, de addig is ki tudjuk kapcsolni a motorvezérlő elektronikából ez a felesleges funkciót és természetesen vissza is tudjuk csinálni gyárira a programot, ha később igény lenne rá.

A chiptuning és/vagy optimalizálás is kivitelezhető és egyidejű munkavégzés alkalmából lényegesen kedvezőbb árat tudunk adni. A mechanikai dpf eltávolítás és programozás nagyjából 6-7 óra alatt elkészül, szóval meg lehet várni.

Telefonon egyeztessünk időpontot.

Üdv Csaba Péter

Vissza a kérdésekhez