ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Seat Leon 2.0 TFSI Tuning és fékpadi mérés

(2014. Március 27.)

Kérdés:

Tisztelt Cég!
6 év után lecseréltem 1.9CDTI 150 LE autómat (folyamatos hibák miatt) egy 2.0 TFSI (185 LE) Seat Leon-ra. Bízva abban, hogy benzines autóval kevesebb bajom lesz. Majd meglátjuk. Kérdésem az lenne, hogy az autó az előző tulaj szerint kapott egy gyári OCT chip tuningot .(kb 230LE és 330Nm)és takarítás közben vettem észre hogy a kipofogója kormos belülről és mintha finom koromrészecskék lennének az autó hátsó részén. Azért vagyok kicsit bizonytalan mert az autó fekete és nehezebb kiszűrni. Úgy gondolom egy benzines autónak nem túl egészséges kormolni.(hallottam már elég balul sikerült tuningokról) Arra gondoltam, hogy a chip tuning esetleg rosszul van megírva. Állítólag az OCT a Seat hivatalos tuning cége. Mivel tudva az Önök magas szintű tudását ezért kérnék tanácsot, hogy érdemes lenne ennek utánanézni(gondolok arra hogy Önökhöz elvinném az autót), vagy ez megengedett dolog lehet. Esetleg ha Önök csinálnának ellenőrző méréseket az mennyibe kerülne? Van esetleg tapasztalatuk 2.0 TFSI motorokról?
Elnézést ha kicsit hosszúra nyúlt, csak próbáltam leírni a helyzetet.
Nagy tisztelettel: H Ferenc

Válasz:

Üdvözlöm Ferenc

Az OCT már sok autógyártó hivatalos tuningcégének kiáltották már ki... Sajnos ezt is akár csak a jó borokat, ezt is hamisítják és gyakran találkozom én is olyan tuning tartalmakkal, amelyeket biztosan nem az OCT vagy az MTM-nél fejlesztettek..
De így egy chiptuning tartalmat drágábban el lehet adni és ki lehet mondani, hogy egy nagy múltú Német cégnél fejlesztették... Így mindenki nyugodt...

Szóval én azt javaslom, hogy rakjunk egy külső ellenőrző szélessávú lambdaszondát, hogy megnézzük ideális-e a benzin levegő keverék és mérjük fékpadon, hogy tudja-e a kívánt eredményt, vagy csak a füstje nagy :-)

Nagyjából 30-35 eft között megáll az ellenőrzés, szerelés, fékpadozás...

Üdv Csaba Péter

Vissza a kérdésekhez