ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Saab 9-3 ttid dpf kikapcsolás, eltávolítás

(2016. Május 10.)

Kérdés:

Üdv. Van egy Saab 9-3, 1.9 ttid gépkocsim 2008-as. A gond a következő. Fizikailag eltávolították belőle a részecskeszűrőt,viszont az autó vezérlőjéből még nem lett kiírva,így hibaüzenetet dob ki, hogy el van tömítődve és teljesítménycsökkenés van. Természetesen nincsen teljesítménycsökkenés,de idegesítő a dolog,és ha jól tudom nem valami jó ha folyamatosan világít a sárga lámpa ezekkel az üzenetekkel... Lehetséges kiiktatni szoftveresen , és mi a módja ennek? és kb.ez milyen árkategória? Válaszát köszönöm!

Válasz:

Üdv,

Igen ez így egyáltalán nem jó megoldás, le fog tiltani illetve vannak olyan üzemi állapotok amikor megpróbál regenerálni, ami szintén nem tesz jót a motornak...

A részecskeszűrő szoftveres kikapcsolása az igazi megoldás, ami sajnos nem egyenlő a hibakódtároló kikapcsolásával...
Szinte minden héten van egy olyan munkánk amikor valaki csak a hiba kijelzését kapcsolja ki, nem magát a funkciót.

Ami elég nagy galibát okoz, ha az autónak bármi apró hibája van, de mégsem szerzünk róla tudomást és ebből aztán sokkal durvább és drágább hibák generálódnak.

A dpf funkció szoftveres kikapcsolását 65 és 75eft között csináljuk, ez attól függ, hogy melyik motorvezérlő van benne. (olvasható-e obd2 csatlakozón, vagy szét kell szedni a motorvezérlőt..)

Amennyiben aktuális a dolog, kérem telefonon egyeztessünk időpontot.

Üdvözlettel Csaba Péter
Protechnic Motorsport KFT

Vissza a kérdésekhez