ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Passat 1.6 crdi chiptuning

(2016. Január 27.)

Kérdés:

Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy B7 Passat kombim van 1.6crtdí motorral.A motor vezérlője Siemens és nem Bosch,igaz az a "rém hír"hogy ezzel a vezérlővel nem érdemes foglalkozni tuning terén?A fogyasztással nem vagyok megelégedve ami akármilyen finoman is közlekedve 6.5l.Ezt chiptuningos megoldást hallotam több felöl de ezzel a kis gixerrel amit aa tipúsról említetem!
Válaszod előre is köszönöm!!!

Üdv
Laci

Válasz:

Szia Laci,

A "rém hír" csak azoknak az, akik gagyi kínai, ócska másolatokkal próbálják írni és olvasni a motorvezérlőd, mert nekik nem megy :-)

De eredeti eszközökkel egy 2015-ös F-es BMW 114i is programozható és +100 lóerő és +100 Nm többlet érhető el egy ilyen autó chiptuningolása esetén.

Persze ehhez komoly összegeket kell beruházni...

Visszatérve a kérdésedre, van értelme tuningolni és csökkenni fog a fogyasztásod, de ezeknél a típusoknál a leggyakoribb probléma az egr szelep szabályzásánál van. Ettől lesz annyira gyenge kis fordulatszámon a motor és ettől a sok visszakevert kipufogógáztól regenerálja gyakrabban a részecskeszűrőt és persze az ilyenkor "feleslegesen" eltüzelt üzemanyagot is te tankolod a kúton...

És minél finomabban próbálsz menni, annál inkább így van :-(

Remélem kielégítő választ tudtam adni.

Üdv Csaba Péter
Protechnic Motorsport KFT

Vissza a kérdésekhez