ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Opel chiptuning egr és dpf kikapcsolás eltávolítás

(2017. Március 26.)

Kérdés:

Tisztelt ProTechnic,

Érdeklődni szeretnék, esetleg árajánlatot kérni Önöktől. Az autóm egy 2008 (facelift) Opel Vectra C Caravan 1.9 cdti 8v 120 lovas (z19dt azt hiszem) gép, teljesen gyári.
Csak a szívás van a regenerálással, nem tudja normálisan megcsinálni magának, stb..
El szeretném vinni Önökhöz, a részecske szűrőt kivenni, kiiktatni, ha tudják az EGR szelepet levakolni, ki is szerelni illetve felprogramozni.
Kérdésem az lenne hogy ha kiveszik a részecske szűrőt, mit tesznek a helyére? Vagy kell vinni valami üres dobot, csövet?
Az egr levakoláshoz rendelkeznek anyaggal (a csövek végét lezáró fém lapok + csavarok) vagy én vigyek hozzá?
Illetve a teljesítmény növelést hogy érik el (szinte végig olvastam az oldalt de nem nagyon láttam), turbó nyomást/ rail nyomást növelnek-e?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat,

Köszönettel, üdvözlettel,
M Szabolcs

Válasz:

Üdv Szabolcs,

A koromszűrőt mi a gyári dobozából szoktuk eltávolítani, nagyon fontos, hogy a katalizátor benne marad! A szoftveres kikapcsolás csak ez után következik.
Az egr szelepet nem javaslom kikapcsolni, de ha kell, akkor sem kell lelemezelni, mert a szelep gyárilag zárt állapotban van és így is lesz kikapcsolva.

A teljesítmény növelés, mindig személyre szabott... vagyis a motor és üzemanyag rendszer állapotától függ. Általában nem szoktunk töltőnyomást, sem rail nyomást emelni, mert ezek nélkül is kielégítő élményt nyújtó teljesítmény és nyomaték görbét tudunk elérni, de természetesen ha mindent ki akarunk hozni a motorból akkor van lehetőség ezen paraméterek emelésére is.

Üdvözlettel Csaba Péter
Protechnic Motorsport KFT

Vissza a kérdésekhez