ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Opel Astra H részecskeszűrő probléma

(2014. Szeptember 29.)

Kérdés:

Szia Péter!
Van egy Opel Astra H-m amivel részecskeszűrő problémával küzdök.Az autót már így vettem. Egy darabig lappangott a probléma, majd mikor kiderült a hiba felvettem a kapcsolatot az eladóval. Ő nagynehezen elmondta, hogy tulajdonképpen ki lett iktatva a részecskeszűrő, valamint a szoftver átírva. Csak az a baj, hogy a hibajelet azóta is adja olyan 1000 km-emként, amíg nem regeneráljuk és töröljük. A kipufogó dob tetején az biztos, hogy ki volt vágva, s vissza lett hegesztve. Azt azonban nem tudom, hogy el lett-e távolítva a részecskeszűrő. Beszéltem telefonon avval aki csinálta,de azt mondta, hogy rendesen meg lett csinálva minden, nem tudja, hogy miért adhatja a hibajelet. Én nem nagyon akarok hinni nekik, szerintem nem jól csinálhatták meg, s azt sem tudom, hogy jól eltávolították-e?
A véleményed szeretném hozzá kérni, illetve azt, hogy meg tudnád-e nézni, hogy jól csinálták-e meg, ha nem jó akkor Te meg tudnád-e csinálni? S mind ez nekem mennyibe kerülne, valamint mikor lehetne erről szó.
Köszönettel Csaba

Válasz:

Szia Csaba

Sajnos nem egyedüli a problémád...

Meg tudjuk nézni a szoftvert is és a mechanikai eltávolítást is le tudjuk ellenőrizni. Ha rossz, természetesen meg tudjuk csinálni. Leghamarabb csütörtökön tudunk fogadni.

Ki kell szerelnünk a motorvezérlőt, szét kell szedni és ki kell olvasni a motorvezérlő tartalmát. Aztán azt értelmezve derül ki, hogy jól csinálták-e meg a módosítást... A kipufogóba bele tudunk nézni endoszkóppal...

A legrosszabb esetben 100 eft a teljes munka ( szoftver módosítás, koromszűrő eltávolítás) kb 4-óra...

Telefonon egyeztessünk.

Üdv Csaba Péter

Vissza a kérdésekhez