ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Mazda dpf promléma

(2014. Október 17.)

Kérdés:

Tisztelt Cím!
Szakmabeliként fordulok önökhöz egy olyan kérdéssel,hogy képbe került egy Mazda 6 RF7J motoros autó 2 liter 136 lovas DPF-es csodamotor :)
Ismerem az autót és az esetleges problémáit ( Mazda Szervizben dolgozom)
és pont ezt szeretném elkerülni,hogy Villogjon a lámpa.:) Érdekelnének a költségek meg,hogy milyen szoftver kaphat az autó.Mert találkoztam olyan szoftver-el ami teljesen lebutitja az autót nem tud korrekciót csinálni a porlasztóknál és így elfújhatja a dugattyú tetőt akár.
Ezeket szeretném elkerülni.És ezért érdeklene pontosabban.
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Bertók István

Válasz:

Üdv István

Ismerős helyzet... szinte mindenki feltört programokkal kapcsolja ki a részecskeszűrőt a vezérlőkből... Ezzel a megoldással az a probléma, hogy az összes hibakód kijelzése ki van törölve... Szóval ha van hibakód, akkor azt nem látod, viszont a vezérlő erről persze tud. És ezért nem csinál injektor korrekciót és a többit.

Amiért mégis működik az autó valahogy, az azért van, mert az ÖSSZES hibához tartozó nyomaték és befecskendezési mennyiség limiter fel van húzva....

Na ettől tud kilyukadni elolvadni a dugattyú.

A mi megoldásunkban minden hiba diagnosztizálható és csak a részecskeszűrőre vonatkozó paraméterek vannak módosítva. Természetesen ezzel egyszerre chiptuningot is kivitelezhetünk, de azt csak abban az esetben valósítjuk meg, ha tényleg jó állapotban van az autó.

Üdv

Csaba Péter

Vissza a kérdésekhez