ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Mazda 5 DPF probléma megszüntetése

(2016. Április 24.)

Kérdés:

Tisztelt Cím!
Van egy 2007 évjáratú Mazda 5 autóm aminek a részecskeszűrőjével van gondom.
Azt szeretném kérdezni milyen megoldást tudna javasolni ennek megoldására, olyat amely a műszaki vizsgán nem tud problémát okozni.
Ez mennyibe kerülne és mennyi idő alatt van meg?
Ezt azért kérdezem mert sajnos minden nap használom az autót.

Köszönettel Attila

Válasz:

Üdv Attila,

Mihozzánk csak azok az ügyfelek jutnak el, akik már túl vannak a szokásos, tisztítgatjuk , regenerálgatjuk és cserélgetjük a drága speciális olajat.... Mi úgy szoktuk megoldani a dpf okozta problémákat, hogy egyszerűen eltávolítjuk a kipufogó dobból, de csakis a koromszűrőt! Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert egy dobozba van elhelyezve a katalizátorral, amit mi környezetvédelem szempontjából igenis fontosnak tartunk, ugyanis a katalizátor javítja az oxidációs folyamatot és csökkenti a CO2, CO, HC és NOx-ot. A dpf csupán a szemcseméretet csökkenti.
A szoftveres kikapcsolást 80eft összegét végezzük, a mechanikai eltávolítást (kipufogó leszed, szétvág, kivesz, visszahegeszt, visszaburkol, visszaszerel.) 15eft.

Az autók 250-300ekm futásteljesítménynél is tudni szokták a műszaki vizsga értékeit, de ha a füstölés értéke ezt meghaladná, úgy 25eft összegért tudunk olyan optimalizálást (chiptuningot) készíteni, hogy az autó teljes terhelésen se tudjon füstölni úgy, hogy emellett csökken a fogyasztása és nagyjából 30-40Nm nyomaték növekedést és 10-15 lóerő teljesítménynövekedést is kapunk.

Fontos megjegyeznem, hogy ez a beavatkozás bármikor visszafordítható, ha későbbiekben eladásra kerülne a sor...

A szoftveres visszaprogramozás díjtalan.

A munka nagyjából 3-4 órát vesz igénybe, melyre csereautót tudunk biztosítani. Ennek külön díja nincs.

Ha az segítség, szoktuk úgy is szervezni a munkát, hogy előző nap délután autót cserélünk és munka végeztével délután vissza. Így nem kell ezért külön szabadságot áldozni.

De természetesen meg is várható.

Üdvözlettel Csaba Péter
Protechnic Motorsport KFT

Vissza a kérdésekhez