ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Honda Civic 2.2 ictdi részecskeszűrő problékémák

(2015. Január 18.)

Kérdés:

Üdvözlöm!

Honda civic 2.2 dizel 2010-es autómat 05.-hóban vásároltam azóta történt rajta egy részecskeszűrő kiiktatás , de egy idő után amikor a motor már felmelegedett szakaszonként nagyon erős fehér és petróleum szagú füstöt bocsájt ki , mára már minden meg lett rajta nézve a poszlasztócsúcsok is fel lettke újítva de a füstölés nem múlik, kérdésem az lenne hogy elképszelhető-e hogy a szoftver nem lett jól megírva és a motor regenerálni szeretne de mivel nincs benne a szükséges részecskeszűrő ezt nem tudja és ezért füstöl, valamint hogy találkozott-e hasonlóval , mi a teendőm?Már 2 hónapja a szerelőnél van a kocsi és nem haladnak semmit , előre is köszönöm
tisztelettel Czubók Anikó

Válasz:

Üdv Anikó

Sajnos el kell keserítsem, valószínűleg rosszul csinálták meg a koromszűrő kikapcsolását a motorvezérlőben. A jelenség egyértelműen arra utal. Azt javaslom keresse fel az előző szoftver módosító céget és javíttassa ki velük a hibás szoftvert. Amennyiben csak erre képesek, úgy kérje vissza a kikapcsolás árát és tetesse vissza az autóra az eredeti szoftvert. Mi csak ez után tudunk segíteni.

Sajnos gyakran találkozunk internetről letöltött gagyi programokkal kikapcsolt részecskeszűrő kikódolásokkal... A zöme csupán a hibakódokat kapcsolja ki, így nem lehet diagnosztizálni az autót és szerencsétlen szerelő semmit sem lát hibakód olvasás közben... így viszont nem tud rájönni a hiba valódi okára.

Remélem segíteni tudtam.

Üdv Csaba Péter

Vissza a kérdésekhez