ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Ford Mondeo 2.0 tddi

(2013. Október 06.)

Kérdés:

Szia!

A problémám a következő: Ford mondeo 2.0 tddi 85kw d6ba motorkódú. Így kezdődött:Az autó menetközben néha leállt,későbbiekben szervíz üzemmódban kapcsolt de csak akkor ha a motor bemelegedett,mára már folyamatosan ha hideg ha meleg mindig szerviz módban üzemel.Ha a gyújtást leveszem majd ráadom akkor rövid ideig visszatér az ereje!Diagnosztikára elvittem ahol egr szelep hibára gyanakodtak mert három arra utaló hibát jelzett a gép,ami fennálló és törölni nem tudták.Amit furcsálok h a műszerfalon semmi hibaüzenet illetve néha meleg inditásnál nem akarja felvenni a fordulatot...ilyenkor újra indítom vagy gázzal indítom és működik!Az egr-t ledugózták de ugyan úgy hiba van és nem üzemel az auto.Valóban lehet ez egr hiba?Ha igen,ki lehet írni és mennyibe kerül?

Köszönöm válaszod! K.Dani

Válasz:

Szia Dani

Sajnos ennél a típusnál leggyakrabban az üzemanyag ellátással szokott gond lenni...
Az EGR ledugózásával meg kellett volna szűnnie a hibának. És egr hibakódot lehet törölni, továbbá nem áll le a motor ettől...

Vidd el egy olyan szervizbe, ahol gyári műszerrel nézik át az autód... A Ford az sajnos Ford és én is futottam már bele olyan hibába amit az úgynevezett univerzális diagnosztikai gép rosszul fordított hibakódként jelenített meg.

Nézzétek át az üzemanyag rendszer tömítettségét, nem levegősödik esetleg le.

Üdv Péter

Vissza a kérdésekhez