ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Ford Mondeo 2.0 Tdci chiptuning

(2014. Január 02.)

Kérdés:

Boldog Új Évet!
Szeretnék érdeklődni, hogy Ford Mondeo MK IV 2007. 11. havi kiadás, 2L-es (140LE, Peugeot HDI)motorosba mennyibe kerülne a chiptuning, illetve javasolják-e a részecskeszűrő kiiktatását ezzel egyidőben?
Szeretném azt is megtudni, hogy ez mennyibe kerülne. Kérem, ha van tapasztalat az ilyen motor tuningjával kapcsolatban (fogyasztásváltozás, teljesítménynövekedés, stb.) azt is írják meg.
Köszönöm.

Válasz:

Üdvözlöm

Viszont kívánjuk!!

Kicsit pontosítanunk kellene... Szükségünk lenne az alváz és motor számára... Ebben az évjáratban 3 fajta motorvezérlővel is szerelték a Ford 2.0 TDCi típusait... Ebből van egy fajta, amiből lehetetlen kikapcsolni a részecskeszűrőt.

A másik kettő vezérlő esetén 50-65 eFt között van a koromszűrő szoftveres kikapcsolása. A chiptuningot ilyenkor 25 eft-os felárért készítjük el.

Amennyiben csak chiptuningot kérnek az 60-75 eft között áll meg.

Csak a koromszűrő eltávolítását nagyon ritkán kérik. Az összevont 2 legyet egy csapásra annál többen. A tapasztalat, hogy mindenki személyre szabott eco és power tuning közti dolgot szokott kérni... Vagyis a gázpedál állásától függően első 1/3 közel gyári, 2/3-ig eco tuning (+10-15 lóerő +50-70Nm), felette max teljesítmény.

Általában 1- 1.5 liter fogyasztáscsökkenésről szoktak beszámolni, de van ennél jobb eredmény is... Volvo XC 90 24 D5 12-ről 9.1 literre csökkent...


Üdv Csaba Péter

Vissza a kérdésekhez