ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Ford Galaxy 2.0 TDCI részecskeszűrő hibák

(2015. Január 20.)

Kérdés:

Üdvözlet!
Ford Galaxy 1997ccm diesel 2008.évj.motorkód KLWA 186000 km.Egyre rövidebb periódusokkal jelzi be az "oil service"-t, 10000 km, míg most 4000 km-re a legutóbbi óta. Kb. 45.000 km-rel korábban volt részecskeszűrő tisztítás, az azóta nyugton van. Mindennapos a városi forgalom, de a 4 ezer km-ből kb ezer autópálya volt. Esetleg a részecskeszűrő- írtás erdményezhet-e felhasználóbarát olajcsere periódust, e típusnál az makulátlanul kivitelezhető-e hosszútávú megoldásként, chippel kombinálva mekkora +effect várható, a részecskeszűrő fizikálisan is ki kerül-e a kipuff rendszerből, beavatkozások után visszaállítható-e az eredeti állapot ? Előre is köszönöm válaszait, figyelmét.

Válasz:

Üdv

Nos ez gyakori probléma, az olajcsere periódust azért rövidíti, mert számolja a sikeres és sikertelen regenerálások számát. Igen, ha eltávolítjuk és szoftveresen kikapcsoljuk, akkor nem fogja sem az olajat sem a motort károsítani tovább.

A chiptuning és a koromszűrő is visszaállítható eredeti állapotába. A várható effect-et nem tudom megmondani... a motorkód nekem elég kevés ennél a típusnál... Ha megkapom a forgalmi másolatát, akkor pontosabb adatokkal tudok szolgálni.

Üdv Csaba Péter

Vissza a kérdésekhez