ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Citroen C4 fap kikapcsolás eltávolítás

(2014. December 20.)

Kérdés:

Üdv.
2011-es 82Kw-os 1,6 eHdi Citroen C4 Grand Picassom van. Érdeklődnék a részecskeszűrő szoftveres kikapcsolásának áráról, esetleges mechanikus eltávolításával együtt. Mennyi a garanciaidő? Tudják-e garantálni, hogy módosítás hatására nem fog újabb hibaüzeneteket produkálni/generálni a fed.számítógép? Ugyanis egy Mazda szervízben dolgozó ismerősöm állítja, hogy a náluk szoftveresen kikapcsolt r.szűrők esetében a műveletet követően folyamatosan problémáik voltak az állandósult (többféle) hibajelekkel, melyet a jármű fed.sz.gépe produkált.
Szíves válaszukat várva:
Sánta Gábor

Válasz:

Üdv Gábor

Hogy őszinte legyek nem értem a garancia időt?! Szóval szerintem két felé kell választani a dolgot, vagy ki van kapcsolva és többé nincs vele gond, vagy nem.

Azt szeretném érzékeltetni, hogy vagy csinálunk valamit és az működik vagy nem csinálunk semmit.

A legtöbb esetben a fap vagy dpf szűrő szoftveres kikapcsolása gyakorlatilag kapcsolóként van valóban kikapcsolva. A szoftver tartalomban bizonyos helyen az 1 állapot 0 állapotba van módosítva..

Vannak olyan megoldások amikor a szűrő paraméterezése van módosítva és ennek hatására nem akar többé regenerálni.

De hogy a kérdésre válaszoljak, bármikor adódik az általunk módosított szoftverrel probléma, természetesen meg fogjuk javítani, vagyis addig csináljuk garanciában, míg tökéletes nem lesz az autó.

A márkaszervizeket inkább hagyjuk... nem akarom megbántani az ismerősét, de általában a gyári műszereiket sem tudják megfelelően használni. És a szerelők is csak azt a kifejezést ismerik, hogy ki kell cserélni. A JAVÍTÁST nem ismerik.

Ahhoz persze hogy biztosat tudjak mondani, szükségem lenne a forgalmi másolatra, hogy pontosabban be tudjam azonosítani a gépjármű motorvezérlőjének fajtáját.

Ezt követően tudok csak árajánlatot adni.

Üdv Csaba Péter

Vissza a kérdésekhez