ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Citroen C3 1.6 hdi chiptuning

(2016. Március 09.)

Kérdés:

Kedves Péter!
Van egy Citroen C3 Picasso 1,6 HDi típusú autóm/2014-es évjárat,92LE,230NM,DPF –es,5 sebességes/.Ez a típus létezik gyárilag 114LE-s verzióban is,de az 6 sebességes.
Érdeklődnék,hogy chiptuninggal milyen értéket lehet optimálisan kihozni az enyémből,illetve ez mennyibe kerülne.Azt is írd meg lszi,hogy a megnövekedett teljesítmény és nyomaték az 5 sebességes váltóra,kuplungszerkezetre,vagy a kettős tömegű lendkerékre nincs-e káros hatással.Az autó még garanciális,befolyásolja-e ezt az átalakítás.
Válaszod előre is köszönöm.
Tisztelettel
TIBOR

Válasz:

Szia Tibor,

Az autót jól lehet optimalizálni, nagyjából 115-120 lóerő és 260-270Nm közé állítható be. A váltó és lendkerék életét ez nem befolyásolja. A garanciát igen.
Minden nemű nem márkaszervizben történt módosítás garancia vesztéssel jár. Vannak motorvezérlők melyeket obd csatlakozón keresztül lehet programozni, így bármikor visszaállítható az eredeti szoftver és természetesen ilyenkor nem derül fény a módosításra, de ennél a típusnál kb 30% az esélye , hogy motorvezérlőt megbontása nélkül tudjuk programozni... A chiptuning ára ettől függően 80 és 100eft között várható.

Üdv Csaba Péter

Vissza a kérdésekhez