ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Citroen 1.6 ehdi adblue kikapcsolás

(2021. Júnuis 29.)

Kérdés:

Kedves Péter!Egy 2016-os citroen c4 grand picasso 1.6 blue hdi ad blue rendszererének a kiiktatásához szeretnék kérni egy árajánlatot.Évek óta tartó visszatérő problémáról van szó amire igazából nincs érdemi megoldás.köszönettel. B.Gábor

Válasz:

Üdv Gábor, sajnos nem újkeletű probléma a Citroen 1.6 ehdi adblue hibák.
Gyakorlatilag mindent összeépítettek egy zárt tartályba: szint érzékelő, fűtő betét,szivattyú, nyomásszenzor... ezek közül bármely részegység hibás, máris elindul 1000km-től a visszaszámlálás és igen, ha eléri a 0km, valóban nem lehet beindítani a motort. Igen még vészprogrami teljesítménnyel sem lehet menni sehova... És ugye van még egy befecskendező fúvóka és egy NOx szenzor, ami szintén el szokott tömődni, romlani. A jó hír, hogy nyomtalanul ki lehet kapcsolni mind az ellenőrzést, mind a korlátozó funkciót.

Mivel ez független a dpf (koromszűrő vagy részecskeszűrő) funkciótól így semmi nem változik. Se nem fog füstölni, se nem lesz kormos a kipufogó... Csupán annyi történik, hogy olyan ritka esetekben amikor a NOx szenzor úgy ítélné, hogy magasabb a NOx értéke akkor elmarad a kipufogó rendszerbe történő Adblue folyadék befecskendezése.

Szóval se a vizsgán, se sehol nem lehet ezt a ritkán előforduló állapotot ellenőrizni vagy ennek hiányát feltárni.

Amennyiben aktuálissá válik telefonon egyeztessünk időpontot.

Üdv Csaba Péter

Vissza a kérdésekhez