ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza a kérdésekhez

Alfa 159 Ti 24 mjet 210le chiptuning

(2014. Május 27.)

Kérdés:

Üdv.
Alfa 159 Ti-t szeretnék chipeltetni.
210 lóerős.
Mennyibe kerülne,és mennyivel lehetne növelni a teljesítményt?

Üdv.
V.Z.

Válasz:

Szia Zoltán

Elég jól tuningolható motorok, de sok elhanyagolt verzióval szoktunk találkozni és volt már olyan is amikor NEM-et kellett mondanom az ügyfélnek a munkát illetően.

Részecskeszűrő, injektor, egr, fojtószelep szabályzó és egy bazi nagy halom olajsaras kormos leszűkült szívócsöves, abszolút elhanyagolt autót simán elküldtem felújításra... Az ember kikerekedett szemmel nézett rám, hogy mekkora "bunkó paraszt" vagyok, hogy lehordom az ő tuti bőrös autóját.

Szép autó volt és szeretek is Alfa Romeo chiptuningot csinálni, de tudni kell nemet mondani. Elvitte megchippelték máshol, nem lett az igazi, de legalább kellett még egy turbó felújításra is költenie, szerelés dpf kivágás... volt egy kis vita a chiptuningot készítő és az ügyfelem között, hogy mi és ki a felelős a kialakult helyzetért-károkért... Aztán visszajött hozzám, hogy mennyire igazam volt :-)

Megcsináltuk és most tökéletes az autója...

Egy szó mint száz, kb 240-250 lóerő és 480Nm körül van az a beállítás, amit még minden alkatrész szeret... Váltó, féltengely, kettős tömegű lendkerék...

A chiptuning 65eFt-ba kerül.

Üdv Péter

Vissza a kérdésekhez