ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza: Referenciák

Opel Calibra 2.0 8v motortuning és chiptuning

Manapság már retronak számító autókat is tuningolásra szánnak a tulajdonosok.
Egy gyönyörű állapotnak örvendő Opel Calibra 2.0 8v motortuning és hengerfej tuningra kértek fel bennünket. Mivel hobbi autóról van szó, így elég lassacskán álltak össze a dolgok.
A teljesség végett minden meg lett csinálva rajta, kapott Havassy 276 fokos vezérműtengelyt, schrick nagy szelepeket, hengerfej tuningot, könnyített főtengelyt, SEH nagyobb kompressziós dugattyúkat,a kompresszió 12:1 lett emelve és a régi torló lapátos légtömegmérő le lett cserélve hőfilmes légtömegmérőre.

A motorvezérlő chiptuningja eeprom emulátorral történt, vagyis nem többszöri eeprom írással, hanem valós idejű eprom módosítással (eeprom=amiben a táblák mapok vannak, ebből veszi a motorvezérlő az adott fordulatszámhoz tartozó benzin és gyújtás értékeit. Eeprom emulátor=egy olyan eszköz amit a laptop tölt föl adatokkal, viszont a motorvezérlő úgy látja, mintha valódi eeprom lenne, előnye az emulátornak, hogy azonnal laptop segítségével megváltoztathatjuk az eeprom emulátor tartalmát ezzel módosítva a benzin, gyújtás, fordulatszám tiltás, alapjárat szabályzás értékeit.)

Az eredmény 155 lóerő és 207 Nm nyomaték lett. Ne felejtsük el 115 lóerős és 187Nm a gyári változat!!!
 
Vissza: Referenciák