ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza: Referenciák

Ford Focus ST 225 Chiptuning, teljesítmény méréssel

Ford Focus ST225
Felhívott egy szerelő, hogy meg tudnám-e mérni az autót és hogy el tudom-e vállalni vagy meg akarom-e csinálni a chiptuningot, mert nem igazán van megelégedve az előző ember munkájával..Mondtam neki, hogy persze, ha más nem megmérjük, aztán megcsináljuk gyárira és összehasonlítjuk... Na ez elmaradt :-) Az x ember chiptuningját kiolvastam és megmértük 232 lóerő és 323Nm ettől tényleg nehéz elájulni :-) és a nyomatékgörbe is vacak 2000 és 3200-es fordulat között homorú a nyomaték alakulása a rosszul összehangolt chiptuningtól... Ez látszott a programon is... Kb az 1/3-a volt megcsinálva annak amit egy jó chiptuninghoz módosítani kell... Ráadásul a szokásos dízel "parasztí" chiptuning volt csinálva... vagyis adjuk az ilyen formájú görbéknek mindenhol +5%-ot... abból baj nem lehet, pedig de! A benzines chiptuning teljesen más...  Feltöltöttem az első programot 420Nm 245 lóerő, a tulaj kérte az erősebb programot is, hát azt is feltöltöttem... 267 lóerő 478Nm... Brutális különbség... Aztán tesztkör és még szélesebb mosoly.

Ez egy viszonylag könnyű dolog volt, már nem az első amit meg kellett javítani valami hobbista után, ráadásul hibátlan motor volt, jó turbó, jó nagy intercooler és hozzáértő tulajdonos.

 
Ford Focus ST 225 Chiptuning, teljesítmény méréssel, 1. kép - Ford Focus ST 225 chiptuning
Ford Focus ST 225 chiptuning
 
Ford Focus ST 225 Chiptuning, teljesítmény méréssel, 2. kép - Ford Focus ST 225 chiptuning javítás, fékpadi méréssel
Ford Focus ST 225 chiptuning javítás, fékpadi méréssel
 
Ford Focus ST 225 Chiptuning, teljesítmény méréssel, 3. kép - Ford Focus ST 225 chiptuning javítás, fékpadi méréssel 267lóerő és 479Nm
Ford Focus ST 225 chiptuning javítás, fékpadi méréssel 267lóerő és 479Nm
 
Vissza: Referenciák