ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning és Motoroptimalizálás teljesítménymérő padon
 
Vissza: Referenciák

Alfa Romeo 159 Ti 2.4 Mjet chiptuning és koromszűrő javítás

Alfa Romeo 159 2.4 Ti

Ez egy Ti verzió volt ami annyit tesz, hogy gyárilag 210 lóerős a 2.4-es 5 hengeres motor. Nagyon egyenletes ez az elrendezés, hiszen egy teljes fordulat alatt minden egyes henger felér a felső holtpontra. Ennek következtében egyenletesebb a járása, alapjárata,  nyomatéka.

A teljesítmény növelés, chiptuning mindenképpen diagnosztikával kezdődik.

Gyakori hibájuk a szívócsatorna elzáró szeleprendszer és az EGR hiba, ami igencsak lerontja a motor működését, teljesítményét.

Az EGR szelep hibája szinte minden esetben koromszűrő hibát is okoz. A részecskeszűrő regenerálásához szükség van megfelelő kipufogó gáz hőmérséklet eléréséhez.

Ráadásul a motorvezérlő úgy van kialakítva, hogy diagnosztikai vizsgálat során kiírja az utolsó 5 regeneráció idejét (pl 310 másodperc) és kiírja átlagosan hány km távolságonként volt ez.

Van olyan optimalizáló chiptuning tartalmunk mellyel ez a távolság 3-4 szeresére növelhető, illetve a koromszűrő regenerálásának ideje csökkenthető  kb 35%-al.

De van olyan eset, amikor ez már nem segít és jöhet a DPF tisztítás, vagy ai ideiglenes kikódolás.


Ez az optimalizálás is teljesítmény növelést eredményez, de kevesebbet kb 15 lóerőt és 40-50 Nm. De sokkal inkább gazdaságosabb lesz az Alfa Romeo.

 
Alfa Romeo 159 Ti 2.4 Mjet chiptuning és koromszűrő javítás, 1. kép - Alfa Romeo 159 Ti 2.4 Mjet chiptuning és koromszűrő javítás
Alfa Romeo 159 Ti 2.4 Mjet chiptuning és koromszűrő javítás
 
Alfa Romeo 159 Ti 2.4 Mjet chiptuning és koromszűrő javítás, 2. kép - Alfa Romeo 159 Ti 2.4 Mjet chiptuning és részecskeszűrő javítás
Alfa Romeo 159 Ti 2.4 Mjet chiptuning és részecskeszűrő javítás
 
Alfa Romeo 159 Ti 2.4 Mjet chiptuning és koromszűrő javítás, 3. kép - Alfa Romeo 159 Ti 2.4 JTDM chiptuning és DPF optimalizálás
Alfa Romeo 159 Ti 2.4 JTDM chiptuning és DPF optimalizálás
 
Vissza: Referenciák