ProTechnic Motorsport Kft. - Chiptuning. Fékpadi mérések. Egyedi autók építése.

Tisztelt érdeklődők, ügyfeleink!

A mai naptól (07.17.-07.20.) keddtől-péntekig fejlesztési szabadságot tartunk! A műhelyben néha elérhető vagyok, de munkát nem vállalok.
(Hétfőtől már dolgozom)

Megértésük köszönjük!

Protechnic Motorsport Kft

 
Vissza: Referenciák

Citroen C4 2.0 HDI chiptuning

Citroen C4 Picasso 2.0Hdi chiptuning

Ez a feladat koránt sem volt annyira egyszerű, mert fél automata váltóval van szerelve, ezért sokkal kevesebb nyomatékot enged a váltó vezérlő elektronikája...

Gyárilag 130 lóerő és 280 Nm forgatónyomatékot tud, az előttünk próbálkozók 145 lóerőt és 310 Nm nyomatékot tudtak elérni.

Nekünk sikerült 6 fékpadi mérés után megtalálni az ideális állapotot optimalizálni, melynél 162 lóerő és 333 Nm forgatónyomatékot tud az autó a lehető legkevesebb füsttel illetve üzemanyag felhasználással. Így fogyasztáscsökkentés is járt a chiptuninggal.

A másik feladat a rugalmasság fokozása volt, vagyis hamarabb megindul a turbónyomás így a nyomatékgörbe is és ezt tovább kitartja, így kevesebbet kell váltogatni.

Manuális váltóval szerelt verzió könnyedén tudja a 175 lóerőt és a 410-420 Nm forgatónyomatékot, de a kuplungtárcsa állapotától függően 400Nm körül szokott megcsúszni...
 

 
Citroen C4 2.0 HDI chiptuning , 1. kép - Citroen C4 Picasso 2.0Hdi chiptuning
Citroen C4 Picasso 2.0Hdi chiptuning
 
Vissza: Referenciák